Kolejny przepis z myślą o akcji dotyczącej kuchni Macieja Kuronia. Ponownie przepis pochodzi z broszurki biedronkowej (czerwiec 2008). Sałatka baaaaardzo nam smakowała i z pewnością jeszcze do niej wrócimy:)
Składniki:
1 puszka tuńczyka w kawałkach (użyłam tuńczyka w oleju)
1 puszka czerwonej fasoli
4 jajka ugotowane na twardo
20 dag żółtego sera
kilka ogórków konserwowych
1-2 strąki papryki konserwowej
1 cebula
majonez
sól, pieprz
ewentualnie ryż i musztarda (pominęłam obie propozycje)
ewentualnie ryż i musztarda (pominęłam obie propozycje)
Sposób przygotowania:
1. Odsączamy fasolę i tuńczyka (jeśli tuńczyk był w oleju to zostawiamy jedną łyżkę oleju do sałatki).
2. Ogórki, jajka, paprykę, ser żółty i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki.
3. Dodajemy majonez, sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Przed podaniem schładzamy w lodówce.
SMACZNEGO :) Przepis dołączam do akcji Kuchnia Macieja Kuronia.
Mój mąż mi dziś zrobił tą sałatkę (na specjalne życzenie) Dobra była!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
bardzo się cieszę, że Wam smakowało :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie sałatki:) Z chęcią przetestuję!
OdpowiedzUsuń