Dziś roladki schabowe z dodatkiem kiszonej kapusty.
Składniki:
- 5 kotletów schabowych
Farsz:
- 30 dag kiszonej kapusty
- 1 mała cebulka
- łyżka masła
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Schabowe rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
2. Cebulę posiekać, kapustę pokroić. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, podsmażyć cebulkę, a po chwili dodać kapustę i całość chwilę smażyć. Delikatnie podlać wodą i dusić, aż kapusta zmięknie.
3. Na każdego kotleta nakładać trochę farszu i zwinąć. Można spiąć wykałaczkami.
4. Roladki obsmażyć na patelni z każdej strony. Następnie podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem, odwracając co jakiś czas, aż mięso będzie miękkie.
5. Z powstałego wywaru można zrobić sos, zagęszczając wywar mąką ze śmietaną. Doprawić do smaku.
Smacznego!!!
Roladek w takim wydaniu nie miałam okazji jeszcze spróbować 😊
OdpowiedzUsuń