26 listopada 2020

Mini zapiekanki

 Mini zapiekanki to fajny pomysł na ciepłą kolację lub przekąskę podczas domówki. Moja córka jest szczególną miłośniczką takich zapiekanek.

Składniki:

  • bagietka lub zwykle bułki
  • pieczarki
  • cebula
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  • mozzarella
  • keczup
  • masło

Sposób wykonania:

1. Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę drobno posiekać. 

2. Rozgrzać olej, dodać cebulę, a potem starte pieczarki. Dusić, aż woda wyparuje z pieczarek. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

3. Bagietkę lub bułki pokroić na kromki, cienko posmarować masłem. Na każdą kromkę nałożyć farsz pieczarkowy i posypać tartą mozzarellą. Zapiekanki zapiec w piekarniku do rozpuszczenia sera.

4.  Gotowe zapiekanki lekko posmarować keczupem. Podawać na ciepło. 

Smacznego!

4 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!