31 sierpnia 2011

Zielone placuszki z cukinii

 


Składniki: 

nieduża młoda zielona cukinia
2 jajka
1 cebula
6-8 łyżek mąki pszennej
sól, pieprz
świeże zioła (koperek)
olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Cukinię myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach razem ze skórką, solimy i odstawiamy na 15 minut. Potem odcedzamy z nadmiaru wody. Mieszamy z pozostałymi składnikami, pieczemy jak placki ziemniaczane.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

SMACZNEGO :)

2 komentarze:

  1. A ja nawet wiem,ze są przepyszne:) sama często robię i uwielbiam do nich wracać:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!