Ekspresowe rogaliki, na które ciasto składa się tylko z dwóch składników. Można je nadziać czymkolwiek, albo po prostu zwinąć i upiec.
Składniki:
- 250 g serka mascarpone
- 200 g mąki pszennej
Dodatkowo opcjonalnie:
- marmolada do nadzienia
- jajko do posmarowania rogalików
- cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
1. Mąkę oraz schłodzony serek wyrobić na gładkie ciasto. Zawinąć w folię i schować do lodówki na godzinę.
2. Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na dwa koła. Każde koło pociąć na 8 trójkącików.
3. Na szerszą część trójkącika nałożyć marmoladę, zwinąć w rogalik. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować jajkiem.
4. Piec w 180*C przez 25 minut. Schłodzić na kratce, posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!!



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!