Jak zostaje nam udko z kurczaka czy skrzydło z indyka po rosole i nie macie na nie pomysłu, to podrzucam wam świetny pomysł na 'utylizację'. Pasta do pieczywa wychodzi naprawdę pyszna.
Składniki:
- mięso z kurczaka lub indyka z rosołu - i mnie skrzydło z indyka
- 1 marchewka z rosołu
- 4 suszone pomidory
- trochę oleju z zalewy z suszonych pomidorów
- 1-2 łyżki śmietankowego serka
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- ewentualnie majonez
Sposób przygotowania:
1. Mięso porwać na kawałki i umieścić w misce blendera. Dodać marchewkę z rosołu, suszone pomidory, olej, serek śmietankowy, ząbki czosnku. Dodać soli i pieprzu.
2. Całość zmiksować na gładko. Można dodać trochę majonezu, ale ten krok pominęłam.
Smacznego!!!




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!