17 listopada 2025

Porosołowa pasta z kurczaka lub indyka

 Jak zostaje nam udko z kurczaka czy skrzydło z indyka po rosole i nie macie na nie pomysłu, to podrzucam wam świetny pomysł na 'utylizację'. Pasta do pieczywa wychodzi naprawdę pyszna.

Składniki: 

  • mięso z kurczaka lub indyka z rosołu - i mnie skrzydło z indyka 
  • 1 marchewka z rosołu 
  • 4 suszone pomidory
  • trochę oleju z zalewy z suszonych pomidorów 
  • 1-2 łyżki śmietankowego serka 
  • 2 ząbki czosnku 
  • sól, pieprz 
  • ewentualnie majonez

Sposób przygotowania: 

1. Mięso porwać na kawałki i umieścić w misce blendera. Dodać marchewkę z rosołu, suszone pomidory, olej, serek śmietankowy, ząbki czosnku. Dodać soli i pieprzu. 

2. Całość zmiksować na gładko. Można dodać trochę majonezu, ale ten krok pominęłam. 

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!