Na leniwe śniadanie polecam przygotować pyszną zapiekankę z banana i serowej pierzynki. Zazwyczaj jadam śniadania na wytrawnie, ale od czasu do czasu zjem i na słodko. Takie danie sprawdzi się też na deser czy podwieczorek.
Składniki:
- 1 banan
- 200 g serka wiejskiego
- 1 jajko
- cukier do smaku
Sposób wykonania:
1. Serek (odlałam troszkę wody z serka), jajko i cukier zblenować na gładko.
2. Banana przekroić wzdłuż na pół, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać serową masą.
3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, piec góra-dół przez około 20 minut.
4. Podawać na ciepło.
Smacznego!!!
Źródło: książka "Fit przepisy od Baletnicy"
Ale to musi być pyszne :D
OdpowiedzUsuńTo prawda😋 idealne dla wszystkich, małych, dużych, na diecie...😊
UsuńWłaśnie się piecze banan pod serową pierzynką... A nawet 2 banany! 😛
OdpowiedzUsuń