Witajcie. Dawno temu już nie było na blogu tego typu sałatek. Ta na bazie pekinki i selera konserwowego robi się błyskawicznie.
Składniki:
- 1/2 główki małej kapusty pekińskiej
- 1 puszka kukurydzy
- 1 słoik selera konserwowego - u mnie słoik o wadze 370g
- majonez
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Kapustę drobno pokroić, lekko posolić i chwilkę zagnieść, by zmiękła. Dodać pozostałe składniki - odsączoną kukurydzę i selera.
2. Dodać trochę majonezu, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Smacznego!!!
Z samego selera sałatkę jadłam, ale ciekawa jestem jak się komponuje seler z kapustą pekińską :D
OdpowiedzUsuńPyszna sałatka!
OdpowiedzUsuńA dlaczego nie tarty seler, tylko chemia słoików?
OdpowiedzUsuńTaki ze słoika najbardziej mi smakuje🙂 surowy tarty do tej sałatki się nie nadaje.
UsuńFajny przepis!!!!
UsuńPolecam wypróbować 🙂
Usuń