Przepyszna sałatka do dań z grilla czy na kolację. Bardzo mi przypadła do gustu i z pewnością jeszcze ją zrobię. Polecam serdecznie.
Składniki:
- 1 kalafior
- 2 ogórki gruntowe
- 2 pomidory
- garść zielonych oliwek
- 3 jajka
- zielona cebulka
- siekany koperek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka keczupu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy ale dente w osolonym wrzątku.
2. Ogórka obieramy, kroimy w półplasterki, pomidory i ugotowane jajka w kostkę, a oliwki na połówki.
3. Zieloną cebulkę i koperek siekamy.
4. Majonez mieszamy z keczupem. Wszystkie składniki łączymy, doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!
Źródło: e-przepisykulinarne.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!