1 czerwca 2021

Ciasto na zimno na serku homogenizowanym

 Przekąska idealna dla małych i dużych łakomczuszków. Kolory galaretki oczywiście można modyfikować.

Składniki:

  • 2 galaretki zielone
  • 2 galaretki czerwone
  • 200-220 g herbatników
  • 800 g serka homogenizowanego waniliowego

Sposób przygotowania:

1. Przygotować gorącą wodę, w dwóch szklankach wody rozpuścić zielone galaretki i tak samo w rozpuścić galaretki czerwone w dwóch szklankach wody. Odstawić do wystudzenia.

2. Foremkę (u mnie 24x28cm) wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na dnie warstwę herbatników jeden obok drugiego. 

3. Połowę serka zmiksować z przestudzoną czerwoną galaretką, ostrożnie wylać na herbatniki i wyrównać. Włożyć do lodówki, by trochę stężała. 

4. Resztę serka zmiksować z zieloną galaretką, wyłożyć na czerwoną warstwę. Na wierzch ułożyć herbatniki. Całość włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. 

Smacznego!!!



Źródło: smakinatalerzu.pl

1 komentarz:

  1. O właśnie prosto - sprawnie i smacznie :) poumykały mi przepisy z głowy dzięki za podpowiedz ;)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!