28 marca 2021

Likier mleczny migdał

 To niezwykle prosty przepis na domowy likier, do którego potrzebujemy tylko dwóch składników. A że u mnie w barku amaretto stoi już naprawdę bardzo długo, to postanowiłam coś z niego zrobić.Efekt końcowy - rewelacja! Naprawdę pyszny 😁

Składniki:

1 szklanka mleka skondensowanego niesłodzonego

1/2 szklanki likieru amaretto


Sposób wykonania:

1. Do butelki przelać mleko oraz alkohol. Zakręcić butelkę i mocno potrząsać, by składnik się dobrze połączyły.

2. Gotowy likier można podawać od razu, choć moim zdaniem smakuje lepiej, gdy trochę postoi. Trzymam go w lodówce. 

Na zdrowie!


Źródło: Czerwień i błękit

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!