1 marca 2021

Pasta serowa z tuńczykiem i oliwkami

Robię trochę czyszczenie zapasów i znalazłam w szafce zalegające puszki tuńczyka. Na pierwszy rzut poszła pasta do pieczywa - szybka i pyszna!


Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • kilka czarnych oliwek
  • 150 g sera twarogowego
  • 1 mały ogórek kiszony
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Tuńczyka odcisnąć z zalewy.

2. Ogórka i oliwki pokroić.

3. Ser rozdrobnić widelcem, dodać odsączonego tuńczyka, ogórki i oliwki. Dodać jogurtu tyle, by odpowiadała nam konsystencja. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z solą ostrożnie, bo ogórek, oliwki i tuńczyk są zazwyczaj już wystarczająco słone.

Smacznego!!!

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!