13 marca 2021

Biała kiełbasa pieczona z żurawiną i chrzanem

 Szybka w przygotowaniu białą kiełbaska, które sprawdzi się nie tylko z okazji Świąt Wielkanocnych. 

Składniki:

  • 6 kiełbasek białych (u mnie parzone, ale mogą być też surowe)
  • 2 łyżki żurawiny ze słoiczka
  • 1-2 łyżki chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżka miodu
  • olej do smażenia

Sposób wykonania:

1. Każdą kiełbaskę nakłuć w kilku miejscach wykałaczką. Jeśli używamy surowych kiełbasek, to należy je obgotować we wrzątku przez 10 minut. 

2. Kiełbaski posmarować olejem. Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 200st.C aż będą rumiane. W międzyczasie żurawinę wymieszać z chrzanem. Mieszankę wyłożyć na zarumienione kiełbaski i zapiekać jeszcze 10-15 minut. 

Smacznego!!!


Źródło: Mirabelkowy.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!