1 marca 2018

Smażone pieczarki do obiadu

Witajcie. Dziś zachęcam Was do przygotowania pysznych pieczarek do obiadu. Moje pieczarki był duże, więc musiałam je pokroić. Świetnie się tu sprawdzą małe pieczarki, które można usmażyć w całości.


Składniki:

pieczarki - ilość dowolna
olej
zioła prowansalskie i sól lub inna dowolna przyprawa

Sposób przygotowania:

1. Pieczarki, jeśli są duże obrać, pokroić na ćwiartki.
2. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, dorzucić pieczarki, dusić i mieszać od czasu do czasu, aż woda z nich wyparuje. Na koniec dodać troszkę soli i zioła prowansalskie. Zamiast tego można dać inną przyprawę, np. ostatnio dodałam przyprawy do ziemniaków, bo zioła mi się skończyły i pieczarki również były smaczne.
3. Podawać do obiadu lub do pieczywa.

Smacznego!!!

6 komentarzy:

  1. Nie zły pomysł bardzo często kupuje pieczarki

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja wolę najpierw pieczarki podgotować, bo moim zdaniem wtedy najlepiej smakują.

    OdpowiedzUsuń
  3. To mój ulubiony dodatek do obiadu. Często je robię :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!