Składniki:
1 filet ryby (u mnie miruna)
2 pomidory
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka suszonych pomidorów w płatkach
suszony koperek
sól, pieprz
olej aromatyczny (u mnie czosnkowy)
sok z cytryny
Sposób wykonania:
1. Rybę odmrozić, oprószyć solą, pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
2. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, lekko skropić olejem, posypać płatkami suszonych pomidorów, drobniutko posiekanym ząbkiem czosnku, suszonym koperkiem. Na koniec wyłożyć pokrojone w kostkę pomidory.
3. Całość piec bez przykrycia w piekarniku w 180-190st.C przez 20-25 minut.
4. Podawać wedle uznania - u nas z ryżem :)
Smacznego!!!
Pyszna rybka :)
OdpowiedzUsuńDziekuje!
Usuń