Lato powoli się kończy, ale myślę, że jeszcze będzie okazja do grillowania - chociażby w ten weekend, bo pogoda ma dopisywać. Zachęcam do spróbowania pieczarek z grilla - super dodatek do kiełbaski czy karkówki. Można oczywiście użyć przeróżnych przypraw - sami możecie coś skomponować lub po prostu użyć gotowej mieszanki do dań z grilla.
Składniki:
pieczarki
olej
dowolne przyprawy, np. słodka mielona papryka, sól, gorczyca, majeranek, rozmaryn, pieprz lub gotowa mieszanka przypraw do warzyw grillowanych
Sposób przygotowania:
1. Pieczarki oczyścić, jeśli są duże pokroić na połówki lub ćwiartki. W głębokim talerzu wymieszać przyprawy razem z olejem, tak oby wszystkie były obtoczone w oleju i przyprawach. Pieczarki wyłożyć na tackę do grillowania wyłożoną folią aluminiową.
2. Pieczarki grillować ok 15-20 minut z zależności od wielkości grzybów, od czasu do czasu przewracać je widelcem, tak aby dobrze się grillowały.
Smacznego!!!
Mniam, idealne na grilla! Na taki upalny weekend w sam raz.
OdpowiedzUsuńWyglądają smacznie :)
OdpowiedzUsuń