13 stycznia 2016

Racuszki z jabłkami bez drożdży

Idealny przepis na racuszki bez dodatku drożdży, choć ja akurat lubię te na drożdżach.


Składniki:

1 jajko
ok 2 szklanki mąki pszennej
3 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
1 duże jabłko
cukier puder
olej do smażenia

Sposób wykonania:

1. Jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę.
2. Cukier zmiksować z jajkiem na puszystą masę. Dodać naprzemiennie mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
3. Na koniec dodać pokrojone jabłko i wymieszać.
4. Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać porcje i smażyć z obu stron na złoto.
5. Podawać oprószone cukrem pudrem.

Smacznego!!!

Źródło: Gotuj z Cukiereczkiem

6 komentarzy:

  1. Bez drożdży jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam racuszki, choć jak Olga Pi, bez drożdży jeszcze nie jadłem. Trzeba wypróbować! Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bez drożdży a jakie wyrośnięte. Uwielbiam racuszki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie niedawno były drożdżowe, a na wierzch mus gruszkowy:-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!