Idealny przepis na racuszki bez dodatku drożdży, choć ja akurat lubię te na drożdżach.
Składniki:
1 jajko
ok 2 szklanki mąki pszennej
3 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
1 duże jabłko
cukier puder
olej do smażenia
Sposób wykonania:
1. Jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę.
2. Cukier zmiksować z jajkiem na puszystą masę. Dodać naprzemiennie mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
3. Na koniec dodać pokrojone jabłko i wymieszać.
4. Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać porcje i smażyć z obu stron na złoto.
5. Podawać oprószone cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Źródło: Gotuj z Cukiereczkiem
Bez drożdży jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńAle apetyczne ...umm bardzo;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam racuszki, choć jak Olga Pi, bez drożdży jeszcze nie jadłem. Trzeba wypróbować! Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńBez drożdży a jakie wyrośnięte. Uwielbiam racuszki :)
OdpowiedzUsuńU mnie niedawno były drożdżowe, a na wierzch mus gruszkowy:-)
OdpowiedzUsuńTradycyjne, najlepsze!
OdpowiedzUsuń