8 maja 2015

Kurczak czosnkowy pieczony w rękawie


Składniki:

4 podudzia z kurczaka
4 ząbki czosnku
przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

1. Mięso umyć, osuszyć.
2. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
3. Kurczaka natrzeć czosnkiem i przyprawą do kurczaka. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
4. Mięso przełożyć do rękawa, piec 60 minut w 200 st. C. Pod koniec pieczenia rękaw można rozerwać, by mięso się zrumieniło.

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Takie pieczenie w rękawie sprawdza się doskonale. Zachowuje wszystkie aromaty i jest mięciutkie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!