21 maja 2015
Kasza jęczmienna z kurczakiem i warzywami
Składniki:
200 g kaszy jęczmiennej
2 suszone grzybki (opcjonalnie)
1 mała pojedyncza pierś z kurczaka
2 marchewki
1 pietruszka
sól, pieprz
Sposób wykonania:
1. Mięso ugotować w osolonym wrzątku, po ugotowaniu pokroić w kostkę.
2. Marchew i pietruszkę pokroić w słupki, ugotować w lekko osolonym wrzątku.
3. Kaszę ugotować w lekko osolonym wrzątku, ewentualnie z dodatkiem suszonych grzybków.
4. Kaszę połączyć z mięsem i warzywami. Można podawać samodzielnie lub z sosem, np. pieczarkowym.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Świetna, dietetyczna i pyszna inspiracja obiadowa ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie jedzenie :) I już nie mogę sie doczekać chwili kiedy będe mogła wejść do kuchni. Od 2 tygodni remont. Nawet mi tam nie pozwala mąż zajrzeć bo to ma być niespodzianka. Ale widziałam dziś jak oglądał tu baterie kuchenne.Więc to pewnie już nie potrwa długo :)
OdpowiedzUsuń