21 maja 2015

Kasza jęczmienna z kurczakiem i warzywami


Składniki:

200 g kaszy jęczmiennej
2 suszone grzybki (opcjonalnie)
1 mała pojedyncza pierś z kurczaka
2 marchewki
1 pietruszka
sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Mięso ugotować w osolonym wrzątku, po ugotowaniu pokroić w kostkę.
2. Marchew i pietruszkę pokroić w słupki, ugotować w lekko osolonym wrzątku.
3. Kaszę ugotować w lekko osolonym wrzątku, ewentualnie z dodatkiem suszonych grzybków.
4. Kaszę połączyć z mięsem i warzywami. Można podawać samodzielnie lub z sosem, np. pieczarkowym.

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Świetna, dietetyczna i pyszna inspiracja obiadowa ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie jedzenie :) I już nie mogę sie doczekać chwili kiedy będe mogła wejść do kuchni. Od 2 tygodni remont. Nawet mi tam nie pozwala mąż zajrzeć bo to ma być niespodzianka. Ale widziałam dziś jak oglądał tu baterie kuchenne.Więc to pewnie już nie potrwa długo :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!