11 grudnia 2014

Sałatka z szynką i papryką konserwową II


Składniki:

25 dag szynki drobiowej
1 słoik papryki konserwowej
1 słoik selera krojonego w paski
1 puszka kukurydzy
1 por
sól, pieprz
majonez

Sposób wykonania:

1. Szynkę kroimy w kostkę.
2. Pora kroimy w plasterki, sparzamy wrzątkiem i odciskamy z nadmiaru soku.
3. Paprykę kroimy w kostkę.
4. Wszystko mieszamy, dodajemy majonez wedle uznania i doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie sałatki. Szybko się robi, szybko zjada, bo smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jadam, robie taką na imprezy rodzinne i wszystkim smakuje, jest niesamowita.Podobnie jak Ty :) Bo wyszła Ci niesamowita!
    Pozdrawiam,
    https://cukierkowegotowanie.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!