15 lutego 2014

Soczysty schab pieczony z majerankiem


Składniki:

1,5 kg schabu
sól
suszony majeranek
1 główka czosnku

Sposób przygotowania:

1. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy solą i zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Posypujemy obficie suszonym majerankiem.
2. Mięso schładzamy 2 godziny w lodówce. Przekładamy do rękawa foliowego, zamykamy i wkładamy do zimnego piekarnika. Piekarnik nastawiamy na 200 st. C i pieczemy mięso 1,5 godziny.
3. Schab jest gotowy, gdy jego wierzch się zarumieni.
4. Dzięki temu, że schab jest pieczony w rękawie, nie traci swojej soczystości.

Smacznego!!!

Źródło: mniammniam.com


5 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo zachęcająco ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Mąż by mnie ozłocił za ten schab ,mniam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Smaczne mięsko i fajny przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. henryk kania robi dobry schab tylko niestety bez śliwki, a takie lubię najbardziej. mój wujek na wsi robi taki ze śliwką i to jest doipiero coś :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!