5 stycznia 2012

Jajka faszerowane chrzanem i szynką



Składniki:

3 jajka ugotowane na twardo
15 dag szynki
1 łyżka siekanego koperku
2-3 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka (ilość zależy jak ostre jajka chcemy)
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Jajka przekroić wzdłuż, wyciągnąć żółtka.
2. Żółtka rozetrzeć z chrzanem i majonezem. Dodać drobno pokrojoną szynkę oraz koperek. Doprawić do smaku.
3. Farsz nałożyć do białek. Dowolnie udekorować. Odstawić, by smaki się przegryzły.




SMACZNEGO :)

Źródło: Mirabelkowy blog

4 komentarze:

  1. Dawniej robiłam podobne, dodawałam tylko odrobinę żurawiny do farszu;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygladają jakby ktoś narzygał:( nie kwestionuje może i sa pyszne ale wyglądem nie zachecaja.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Narzygał??? To gruba przesada!!! Chamstwo i tyle. Obrażanie to typowe dla tchórzliwych anonimowych, co się nawet podpisać boją!!!

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!