Nieco inne kotlety niż tradycyjne drobiowe. Mięso z udek w takim kotlecie jest delikatne i soczyste.
Składniki:
- 8 pałek z kurczaka
- pieprz
- sól
- czosnek granulowany
- mąka
- bułka tarta
- jajko
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Z udek zdjąć skórę, wykroić kość. Jeśli nie chcecie się z tym "bawić", można kupić gotowe mięso z udek bez kości.
2. Mięso posolić, popieprzyć i natrzeć granulowanym czosnkiem. Każdy kawałek obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej.
3. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią aluminiową i zapiec w piekarniku w 120*C przez 40 minut.
Smacznego!!!
Pyszności.
OdpowiedzUsuń