16 września 2013

Ciasteczka francuskie z jabłkami

Czyli te najszybsze i bardzo pyszne! W sam raz dla niezapowiedzianych gości :)


Składniki:

1 płat ciasta francuskiego
2 jabłka
cynamon
cukier kryształ
cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

1. Ciasto francuskie dzielimy na nieduże prostokąty za pomocą radełka.
2. Jabłka obieramy, kroimy w plasterki, na każdym kawałku ciasta układamy 2-3 plasterki jabłka. Posypujemy odrobinką cynamonu i cukru kryształu.
3. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 st. C do zrumienienia.
4. Gotowe ciasteczka oprószamy cukrem pudrem.

Smacznego!!!

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!