16 marca 2013

Pieczone ziemniaczki

Fajny dodatek do drugiego dania!


Składniki:

ziemniaki
przyprawa do ziemniaków
rozmaryn
olej

Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy na 4 części każdy. Gotujemy w lekko osolonym wrzątku na półmiękko. Odcedzamy i odparowujemy.
2. Ziemniaki posypujemy przyprawą do ziemniaków, rozmarynem i delikatnie skrapiamy olejem.
3. Ziemniakami przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 160-180 st. aż będą miękkie.

Smacznego!!! 

6 komentarzy:

  1. Bardzo łatwe do wykonania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne są takie ziemniaczki, mój mąż je uwielbia, nawet tylko z ketchupem:) Pozdrawiam:)
    kasia
    notatnikkulinary.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychotka takie ziemniaczki :-)ja poleciałabym ich nie obierać, tylko wyszorować skórkę, pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Właściwie szoruję młode ziemniaki, ale takie z marca...? hmm ciekawe jakby wyszły...

      Usuń
  4. Pyszne ziemniaczki, a do tego kefirek :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!