31 marca 2012

Kotlet drobiowy

Taki kotlet jest najmilej widziany na naszym stole - pyszny, mięciutki...


Składniki:

4 małe piersi z kurczaka (lub 2 duże rozkrojone na pół)
sól, pieprz
mąka
mleko
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Mięso myjemy, wycieramy, delikatnie rozbijamy na kotlety (rozbijam je przez woreczek foliowy, by się nie rozpadły). Solimy i pieprzymy z obu stron. 
2. Przygotowujemy panierkę, najpierw obtaczamy kotlety w mące, potem w jajku rozmieszanym w mleku, a na koniec w bułce tartej.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego :)

1 komentarz:

  1. U mnie tez taki kotlet jest zawsze mile widziany :-)i co najważniejsze szybko sie go robi :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!