2 listopada 2011

Surówka z czerwonej kapusty



Składniki:

pół główki czerwonej kapusty 
1 jabłko 
1 marchewka 
1 cebula 
2 łyżki siekanego koperku 
2 łyżki oleju
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Kapustę drobno poszatkować, cebulę posiekać, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej.
2. Wszystkie składniki zamieszać, doprawić do smaku, dodać olej i koperek.


SMACZNEGO :)

3 komentarze:

  1. Gąska by pasowała:) Zapraszam do akcji, która już niebawem. http://mowia-weki.blogspot.com/search?updated-max=2011-10-31T05%3A30%3A00-07%3A00&max-results=1

    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuję za zaproszenie :) szkoda tylko, ze mięso gęsie jest tak trudno dostępne w mojej miejscowości...

    OdpowiedzUsuń
  3. Najlepsza! Dobrze przyrządzona pozostawia wszystkie inne w tyle :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!