Zawsze na Święta przygotowuję jakiś likierek. W tym roku zrobiłam likier pistacjowy. Przygotowuje się go ekspresowo, bo użyłam gotowego kremu z pistacji. Spokojnie zdążycie jeszcze sobie zrobić.
Składniki:
- 500 ml wódki 40%
- 50 - 100 ml spirytusu 96%
- 400 g mleka skondensowanego
- 200 g kremu pistacjowego, a jeszcze lepiej pasty pistacjowej
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki umieścić w misie i dokładnie wymieszać blenderem lub rózgą kuchenną.
2. Likier przelać do butelek. Przechowywać w lodówce. Najlepiej będzie smakował po kilku dniach leżakowania.
3. Z podanej porcji wyszedł mi 1 litr likieru.
Na zdrowie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!