Raz na jakiś czas pojawia się wariacja na temat kaszanki. Zapraszam ;-)
Składniki:
- 2 kaszanki
- 1/2 cebuli
- kilka pieczarek
- sól, pieprz
- majeranek
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Cebulkę posiekać, podsmażyć na oleju. Dodać pieczarki starte na tarce jarzynowej lub pokrojone w kosteczkę. Smażyć, aż woda odparuje.
2. W międzyczasie kaszanki obrać z błonek, pokroić w plastry, dodać do warzyw na patelni. Smażyć, aż całość się ładnie połączy. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Smacznego!!!
Źródło: blog Moje walijskie pichcenie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!