Bardzo proste żeberka, samo mięso i marynatę szybko się przygotowuje, ale żeberka należy zamarynować na minimum 6 godzin.
Składniki:
- 2 kg żeberek pasków
- 4 łyżki miodu, najlepiej płynnego
- 4 łyżki musztardy ( dałam 3 łyżki stołowej i 1 łyżkę ostrej angielskiej)
- 4 łyżki sosu sojowego
Sposób przygotowania:
1. Mięso umyć, osuszyć. Pokroić na kawałki po jednej kostce. Składniki marynaty wymieszać.
2. Żeberka umieścić w naczyniu żaroodpornym, polać marynatą i wymieszać . Przykryć i schować do lodówki przynajmniej na 6-8 godzin.
3. Piec w 180*C przez godzinę.
Smacznego!
Źródło: beszamel.se.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!