...czyli taki schabowy z lasu. Takie grzybowe kotlety są naprawdę przepyszne. Miałam 3 kanie - dwie mega wielkie i jedną małą. Te wielkie musiałam podzielić na ćwiartki, by zmieściły się na patelni😂
Przy okazji przypominam, żeby zbierać tylko grzyby, które dobrze znamy!
Składniki:
- 3 kanie
- 2-3 jajka + odrobina mleka
- sól, pieprz, słodka papryka
- bułka tarta
- olej lub masło klarowane do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Kanie dokładnie oczyścić.
2. W razie potrzeby podzielić na mniejsze części.
3. W głębokim talerzu wymieszać jajka, dodaję do nich odrobinę mleka.
4. Kanie oprószyć solą, pieprzem i papryką w proszku. Kanie opanierować w jajku, a potem w bułce tartej. Smażyć na maśle klarowanym lub oleju na złoto z obu stron.
Najpyszniejszą są świeżo usmażone. Smacznego!!!
Kanie najpierw trzeba w mleku wymoczyć.
OdpowiedzUsuń