Pomysł na to risotto to właśnie efekt braku pomysłu na obiad 😂 dorzuciłam do ryżu akurat to co się nawinęło. Efekt końcowy przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Wyszło naprawdę pysznie😋
Składniki:
- 1 szklanka ryżu
- 2 szklanki wody
- sól, pieprz
- chilli w płatkach
- 1 szklanka sosu słodko kwaśnego, najlepiej domowego (KLIK)
- 2 kotlety schabowe - u mnie z poprzedniego dnia
- kilka pieczarek
Sposób przygotowania:
1. Kotlety schabowe pokroić w kostkę.
2. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Obsmażyć na oleju.
3. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, następnie dodać ryż i chwilę smażyć, co chwilkę mieszając. Dodać wodę i gotować, aż wchłonie płyn. W międzyczasie dodać odrobinę soli. W razie potrzeby uzupełnić wodę.
4. Kiedy już ryż będzie miękki, dodać pokrojone mięso, pieczarki i sos, doprawić solą, pieprzem i chilli. Chwilkę smażyć. Podawać na ciepło.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!