21 maja 2020

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką

Surówka na bazie młodej kapusty z nowalijkami. Pyszna i chrupiąca, że chce się więcej i więcej! Taka wiosna na talerzu.


Składniki:

1/2 główki młodej kapusty
1 ogórek
kilka rzodkiewek
zielona cebulka
2-3 łyżki soku z cytryny
olej
sól, pieprz
odrobina cukru

Sposób wykonania:

1. Kapustę poszatkować, obrać ogórki, pokroić w kostkę, a rzodkiewki w półplasterki. Zieloną cebulkę posiekać.
2. Do szklanki wlać troszkę oleju, dodać sok z cytryny, sól, pieprz i odrobinę cukru. Wymieszać. sos wlać do warzyw, całość zamieszać. I gotowe. Szybko, prosto, smacznie!

Smacznego!!!


2 komentarze:

  1. Lubię surówki, Twoje zapowiada się bardzo apetycznie i bardzo orzeźwiająco, chętnie taką zjem. Wiosna na talerzu jak nic. :) Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia. :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!