Surówka na bazie młodej kapusty z nowalijkami. Pyszna i chrupiąca, że chce się więcej i więcej! Taka wiosna na talerzu.
Składniki:
1/2 główki młodej kapusty
1 ogórek
kilka rzodkiewek
zielona cebulka
2-3 łyżki soku z cytryny
olej
sól, pieprz
odrobina cukru
Sposób wykonania:
1. Kapustę poszatkować, obrać ogórki, pokroić w kostkę, a rzodkiewki w półplasterki. Zieloną cebulkę posiekać.
2. Do szklanki wlać troszkę oleju, dodać sok z cytryny, sól, pieprz i odrobinę cukru. Wymieszać. sos wlać do warzyw, całość zamieszać. I gotowe. Szybko, prosto, smacznie!
Smacznego!!!
Lubię surówki, Twoje zapowiada się bardzo apetycznie i bardzo orzeźwiająco, chętnie taką zjem. Wiosna na talerzu jak nic. :) Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia. :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i również życzę miłego dnia!
Usuń