Pyszne mięsko w warzywach podane z kaszą - obiad idealny ;-)
Składniki:
500 g mięsa wołowiny na gulasz
2 marchewki
1 pietruszka
2 puszki pomidorów w kawałkach
sól, pieprz
zioła prowansalskie
2 ząbki czosnku
mąka do obtoczenia mięsa
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Wołowinę pokroić w kostkę 2x2cm. Obtoczyć w mące, obsmażyć z każdej strony na oleju.
2. Dodać pokrojoną w kostkę pietruszkę i marchewki, pomidory z puszki. Całość dusić do miękkości, w razie potrzeby podlewać wodą.
3. Na koniec doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz dodać zmiażdżone ząbki czosnku.
4. Podawać z kaszą oraz surówką.
Smacznego!!!
Pychotka, zwłaszcza w połączeniu z kaszą. Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńWooow! Nikt nigdy nie wpadłby na pomysł gulaszu z wołowiny! :P To jest wstrząsające odkrycie, bezapelacyjnie Nobel!!! XD Halina
OdpowiedzUsuń