23 maja 2020

Gulasz wołowy w pomidorach

Pyszne mięsko w warzywach podane z kaszą - obiad idealny ;-)


Składniki:

500 g mięsa wołowiny na gulasz
2 marchewki
1 pietruszka
2 puszki pomidorów w kawałkach
sól, pieprz
zioła prowansalskie
2 ząbki czosnku
mąka do obtoczenia mięsa
olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Wołowinę pokroić w kostkę 2x2cm. Obtoczyć w mące, obsmażyć z każdej strony na oleju.
2. Dodać pokrojoną w kostkę pietruszkę i marchewki, pomidory z puszki. Całość dusić do miękkości, w razie potrzeby podlewać wodą.
3. Na koniec doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz dodać zmiażdżone ząbki czosnku.
4. Podawać z kaszą oraz surówką.

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Pychotka, zwłaszcza w połączeniu z kaszą. Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wooow! Nikt nigdy nie wpadłby na pomysł gulaszu z wołowiny! :P To jest wstrząsające odkrycie, bezapelacyjnie Nobel!!! XD Halina

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!