19 lutego 2018

Surówka z kapusty pekińskiej z ziołami

Bardzo prosta i szybka surówka z kapusty pekińskiej. Będzie pasować nie tylko do obiadu, ale też do tortilli czy domowego hamburgera :)


Składniki:

1 mała kapusta pekińska

Sos:
6-7 łyżek oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
sok z cytryny do smaku
sól, pieprz do smaku
odrobina ziół prowansalskich
odrobina suszonego koperku
cukier lub miód do smaku

Sposób wykonania:

1. Kapustę poszatkować.
2. Składniki sosu włożyć do małego słoiczka, zakręcić i mocno potrząsnąć do połączenia się składników.
3. Kapustę połączyć z sosem, dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić na koniec do smaku.

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Rzeczywiście dodałaś tylko zioła i przyprawy. Taka surówka jest pewnie zdecydowanie lżejsza i delikatniejsza, ale za to wyrazista w smaku. Pysznie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!