Bardzo prosta i szybka surówka z kapusty pekińskiej. Będzie pasować nie tylko do obiadu, ale też do tortilli czy domowego hamburgera :)
Składniki:
1 mała kapusta pekińska
Sos:
6-7 łyżek oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
sok z cytryny do smaku
sól, pieprz do smaku
odrobina ziół prowansalskich
odrobina suszonego koperku
cukier lub miód do smaku
Sposób wykonania:
1. Kapustę poszatkować.
2. Składniki sosu włożyć do małego słoiczka, zakręcić i mocno potrząsnąć do połączenia się składników.
3. Kapustę połączyć z sosem, dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić na koniec do smaku.
Smacznego!!!
Rzeczywiście dodałaś tylko zioła i przyprawy. Taka surówka jest pewnie zdecydowanie lżejsza i delikatniejsza, ale za to wyrazista w smaku. Pysznie :)
OdpowiedzUsuńSałatka super pysznie
OdpowiedzUsuń