26 stycznia 2015
Roladki schabowe z morelami
Składniki:
4 kotlety schabowe
kilka suszonych moreli
1 kiszony ogórek
2-3 łyżki rodzynek
sól
pieprz
olej
Sposób wykonania:
1. Umyte i osuszone mięso rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i i pieprzem z obu stron.
2. Ogórka kiszonego pokroić w paski.
3. Morele pokroić na mniejsze kawałki.
4. Na każdej porcji mięsa rozłożyć morele, ogórka kiszonego i rodzynki, zwinąć i spiąć wykałaczkami.
5. Obsmażyć na patelni na gorącym oleju, po czym podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Lubię pieczone mięsa z dodatkiem owoców. A Ty Aniu przełamałaś smakiem ogórka kiszonego. To musi byś świetny smak :) Roladki wyglądają bardzo ładnie :)
OdpowiedzUsuń