5 stycznia 2015

Lekka sałatka z tuńczykiem i fetą

Sałatka wymyślona i przygotowana na poczekaniu - ekspresowa i pyszna :)


Składniki:

1/2 główki sałaty lodowej
1 puszka tuńczyka w kawałkach (u mnie w oleju)
1 żółta papryka
1/2 cebuli czerwonej
garść zielonych oliwek
1/2 kostki sera sałatkowego typu feta
przyprawa do sałatek
łyżka oleju (może być z zalewy tuńczyka)
2 łyżki wody

Sposób wykonania:

1. Na dużym płaskim półmisku układamy warstwami od dołu:
pokrojona sałata lodowa
odsączony tuńczyk
pokrojony w kostkę ser sałatkowy
zielone oliwki
pokrojona w grubą kostkę papryka
pokrojona w piórka cebula czerwona
2. Olej, wodę i przyprawę do sałatek mieszamy i polewamy sosem sałatkę.
3. Sałatka jest od razu gotowa do spożycia.

Smacznego!!!
Niskokaloryczny styczeń

9 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Pięknie wygląda, zrobię po święcie.

      Usuń
  2. Sałatki, które się tworzy pod wpływem chwili są najładniejsze i najsmaczniejsze. Twoja również kusi swoim wyglądem. A składniki to moje ulubione, które często dodaję do sałatek. Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie sałatki :)
    ps. piękne tło sobie sprawiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Tło to codzienny obrus na ławie :) Aż dziw, że kogoś zafascynował :)
      Pozdrawiam!

      Usuń
  4. Takie wymyślone na szybko sałatki zawsze okazaują się najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Piszę się na taką sałatkę! ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!