31 października 2014

Naleśniki z fetą i szpinakiem

Zapraszam Was dziś na zupełnie nie-halloweenowe, za to pyszne naleśniki.


Składniki:

Naleśniki:
2 szklanki mleka
1 szklanka wody gazowanej
2 czubate szklanki mąki pszennej
2 jajka
1/2 łyżeczki soli
kilka łyżek oleju

Farsz:
100-150 g sera typu feta
500 g świeżego szpinaku typu baby
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła klarowanego
świeżo mielony pieprz

Sposób wykonania:

1. Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki.
2.Szpinak myjemy, drobniej kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak, dusimy. Po 5 minutach dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku i pokruszoną fetę. Dusimy kolejne 5 minut. Na koniec doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
3. Naleśniki smarujemy ciepłym farszem.

Smacznego!!!

Źródło: Agata gotuje

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!