23 października 2014
Surówka z włoskiej kapusty
Składniki:
1/2 główki włoskiej kapusty
2 duże marchewki
1 cebula
siekana natka pietruszki
Sos:
2-3 łyżki oleju
2 łyżeczki musztardy krymskiej
odrobina octu jabłkowego
odrobina soku z cytryny
odrobina cukru
ewentualnie sól
Sposób wykonania:
1. Kapustę szatkujemy, cebulę drobno siekamy, a marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.
2. Składniki sosu mieszamy.
3. Warzywa łączymy z sosem, dodajemy natkę pietruszki i wszystko dokładnie mieszamy.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
To jedna z moich ulubionych surówek, mniam:)
OdpowiedzUsuńSzybka do zrobienia i szybko znika z talerza. To najlepsze surówki :)
OdpowiedzUsuńTeż robię surówkę z kapusty włoskiej! Jest pyszna!!
OdpowiedzUsuńJest przepyszna własnie zniknęła.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam