5 kwietnia 2014

Parówki w cieście francuskim

Oto szybka i pyszna propozycja na ciepłą kolację :)


Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
4 parówki hot-dogowe
kilka plasterków żółtego sera
1 jajko

Sposób przygotowania:

1. Ciasto rozkładamy, kroimy na 4prostokąty (ilość będzie zależała od wielkości parówek).
2. Na ciasto rozkładamy ser żółty, a na to parówkę. Zwijamy i układamy na blaszce.
3. Każdą parówkę w cieście nacinamy, a następnie smarujemy rozmieszanym jajkiem.
4. Pieczemy w 200 st C przez 10-15 minut do zrumienienia.

Smacznego!

6 komentarzy:

  1. też czasami takie robię,smaczne są:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nominuję Ciebie i Twojego bloga do nagrody Liebster Blog Award i zapraszam do zabawy http://katerina2804.blogspot.com/2014/04/nomonacja-do-liebster-blog-award.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję serdecznie! Na czasie odpowiem na Twoje pytania!
      Pozdrawiam!

      Usuń
  3. To jest coś, co Tygryski lubią najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciasto francuskie ma tysiąc twarzy:-)))))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!