9 stycznia 2024

Swojski omlet z boczkiem i pieczarkami

 Wracam do moich ulubionych śniadań i dziś zapraszam po przepis na pyszny swojski omlet.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 pieczarki
  • 2 plasterki boczku
  • kawałek cebuli
  • odrobina mleka
  • sól, pieprz
  • ser żółty
  • olej do smażenia

Sposób wykonania:

1. W garnuszku rozmieszać jajka z odrobiną mleka, solą i pieprzem. 

2. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulkę i boczek w kostkę. Wszystko wymieszać z jajkami.

3. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Wlać mieszankę jajek z boczkiem i warzywami. Smażyć chwilę na jednej stronie, po czym odwrócić (można pomóc sobie talerzem), a na podsmażonej części rozłożyć kawałki sera żółtego. Patelnię przykryć pokrywką. Smażyć chwilkę, aż ser się rozpuści.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!