Jedliście kiedyś takiego wypasionego cebularza lubelskiego? Jeśli nie, to serdecznie polecam.
Składniki:
- cebularze lubelskie
- masło
- szynka serrano
- sałata rzymska lub masłowa
- awokado
- papryka czerwona
- jajka
- majonez lub sos tysiąca wysp
Sposób przygotowania:
1. Cebularza przekroić wzdłuż. Spód cienko posmarować masłem, nałożyć sałatę, szynkę, awokado i paprykę czerwoną.
2. Na patelni zrobić jajko sadzone, gotowe ułożyć na warzywach. Lekko posmarować majonezem lub dowolnym sosem. Przykryć wierzchnią częścią cebularza z cebulą. Przekroić na pół lub na ćwiartki.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!