18 października 2023

Kanapka z cebularza czyli cebularz na wypasie

 Jedliście kiedyś takiego wypasionego cebularza lubelskiego? Jeśli nie, to serdecznie polecam. 

Składniki:

  • cebularze lubelskie
  • masło
  • szynka serrano
  • sałata rzymska lub masłowa
  • awokado
  • papryka czerwona
  • jajka
  • majonez lub sos tysiąca wysp

Sposób przygotowania:

1. Cebularza przekroić wzdłuż. Spód cienko posmarować masłem, nałożyć sałatę, szynkę, awokado i paprykę czerwoną. 

2. Na patelni zrobić jajko sadzone, gotowe ułożyć na warzywach. Lekko posmarować majonezem lub dowolnym sosem. Przykryć wierzchnią częścią cebularza z cebulą. Przekroić na pół lub na ćwiartki. 

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!