Pyszna propozycja na przekąskę z piekarnika. Robiłam pierwszy raz, ale z pewnością nie ostatni.
Składniki:
- gruszki, najlepiej twarde lub lekko twarde
- ser z niebieską pleśnią lub camembert
- miód
- tymianek
- rozmaryn
- oliwa z oliwek
- orzechy włoskie
Sposób przygotowania:
1. Gruszki umyć, przekroić na pół. Wydrążyć gniazda nasienne. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
2. Na gruszkę wyłożyć pokrojony ser, posypać ziołami, polać trochę miodem i skropić oliwą z oliwek. Zapiec w piekarniku w temperaturze 160*C przez 30 minut.
3. Przed podaniem posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
Smacznego!!!
Źródło: Instagram, zjedzpieknie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!