29 listopada 2022

Faszerowane parówki

 Świetny pomysł na kolorowe śniadanie, parówki nadziane warzywami, serem i zapieczone w piekarniku. 

Składniki:

  • kilka dobrej jakości parówek
  • czerwona papryka
  • czerwona cebula
  • ogórek konserwowy
  • ser żółty
  • szczypiorek

Sposób wykonania:

1. Wszystkie warzywa drobno pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej. Wszystko razem wymieszać.

2. Parówki (bez osłonek) naciąć wzdłuż. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Napełnić farszem. 

3. Piec w 180*C przez około 15 minut. 

4. Gotowe parówki oprószyć szczypiorkiem, polać keczupem.

Smacznego!!!

Źródło: instagram, c_aska_

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!