21 stycznia 2022

Surówka z kapusty pekińskiej i pora II

 Druga wersja surówki z pekinki i pora. Kapusta pekińska w sezonie zimowym to mój ulubiony składnik surówek. 

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1 mały por (biała część)
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Kapustę poszatkować w cienkie paseczki.

2. Pora posiekać, posolić i odstawić na 10 mniut, by zmiękł. Dodać do kapusty. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.

Smacznego!!!

A po pierwszą wersję surówki zapraszam tutaj: KLIK :-)

Źródło: beszamel.se.pl

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!