13 maja 2021

Ryba z pieczarkami zapiekana na pomidorach

 Fantastyczna rybka, która naprawdę nie wymaga wiele nakładu pracy. Do mojego menu wchodzi na stałe ;-)

Składniki:

  • 2 pomidory
  • kilka małych filetów rybnych (u mnie morszczuk)
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • kilka pieczarek
  • sól, pieprz
  • przyprawa do ryb
  • kawałek żółtego sera
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Filety rybne rozmrozić, osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić, popieprzyć i dodać przyprawę do ryb.

2. Pomidory, cebulę, czosnek pokroić w plasterki. Naczynie żaroodporne posmarować cienką warstwą oleju, na dnie ułożyć cebulę, pomidory i czosnek. Na warzywa wyłożyć filety rybne.

3. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na patelni, po czym wyłożyć na rybę. Całość lekko posypać tartym żółtym serem.

4. Całość zapiec w piekarniku w 180 st.C przez około 30-35 minut. 

Smacznego!!!


 Źródło: Pinterest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!