Pyszne koszyczki, które sprawdzą się na każdą okazję. To już kolejna wersja takiej przekąski na blogu. Tutaj (KLIK) można znaleźć wersję z pieczarkami.
Składniki:
- 1 płat ciasta francuskiego
- 450 g szpinaku
- 150 g sera twarogowego / fety
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- ser żółty
Sposób wykonania:
1. Na patelni rozgrzać troszkę oleju, dodać szpinak i dusić aż się rozpadnie. Dodać zmiażdżone ząbki czosnku, chwilkę smażyć. Zdjąć z ognia, wkruszyć biały ser, doprawić całość solą i pieprzem.
2. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty, włożyć do foremki na muffinki. Na każdą porcję wyłożyć trochę farszu i całość lekko posypać tartym żółtym serem.
4. Zapiec w 180st.C przez około 20 minut. Podawać na ciepło lub na zimno.
Smacznego!!!
Wyglądają przepysznie, szpinak i ciasto francuskie to zawsze dobre połączenie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam! ;)
Bardzo smakowite koszyczki ;)
OdpowiedzUsuń