Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Można już coś pomyśleć o potrawach na świąteczny stół. Co roku przygotowuję białą kiełbasę. W zeszłym roku była właśnie z musztardą i piwem. Bardzo Wam polecam!
Składniki:
kilka białych kiełbasek (surowych)
3 cebule
2 łyżki miodu wielokwiatowego
2 łyżki musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy)
olej
1/2 szklanki piwa
słodka mielona papryka
ostra mielona papryka
szczypta pieprzy cayenne
Sposób przygotowania:
1. Cebulę obrać, pokroić w półtalarki. Zrumienić na patelni na oleju, dodać paprykę mieloną i pieprz cayenne i wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
2. Na cebuli ułożyć kiełbasę, nakłuć ją kilkakrotnie wykałaczką. Wlać piwo.
3. Musztardę wymieszać z miodem, mieszanką posmarować kiełbasę.
4. Piec w 180st.C przez 30-40 minut bez przykrycia, co jakiś czas podlewać kiełbaski powstałym sosem.
Smacznego!!!
Źródło: Smaczna Pyza
Wygląda super! Pozdrawiam wiosennie! :)
OdpowiedzUsuń